Velmi nás mrzí, pokud vás zasáhl odchod Sberbank z českého trhu a znamená to pro vás blokaci financí na účtu a s tím spojené komplikace. Pokud jste měli přes tuto banku placené členství v Klubu Audiolibrix, znamená to, že další platby vám již ve prospěch Audiolibrix účtu neodejdou a členství se tak zruší.

Nic však není ztraceno – o dosavadní kredity, audioknihy ani věrnostní body nepřijdete. Zakoupené audioknihy máte na svém účtu již navždy, kredity mají platnost 9 měsíců od připsání nehledě na aktivní členství. Věrnostní body stanovenou lhůtu platnosti nemají.

Členství také ihned po jeho skončení můžete znovu aktivovat, pokud máte možnost platit z jiného účtu a tím všechny výhody členství plynule navážou. Nyní vám ukážeme, jak na to.

Kde najdu info, kdy odchází platba a jak mám členství placeno?

Ve svém účtu na webové stránce si můžete zkontrolovat, kdy vám platba odchází, respektive datum, kdy je očekávána nejbližší platba. Informaci najdete v sekci Tvůj profil – viz obrázek vlevo.

Otevře se stránka, kde uvidíte souhrn informací o Klubu Audiolibrix – viz označené pole:

2.obrázek

Vidíte zde, zda je členství aktivní, jakým způsobem platíte – kartou, paypalem nebo převodem (trvalým příkazem) a datum, kdy je očekávana další platba.

Členství mám už zrušené

Jestliže zjistíte, že členství už nemáte aktivní a máte možnost jej platit z jiného účtu, stačí kliknout na zelené tlačítko Aktivuj členství, které v sekci Klub Audiolibrix uvidíte. Přejdete tak na stránku Klubu, kde si zvolíte typ členství a kliknete na Aktivuj Klub, dále vyberete platební metodu a po zaplacení máte opět Klub aktivní.

Členství platím kartou, Paypalem

Pokud platíte členství platební kartou (Paypalem), pak není třeba s členstvím nic dělat do data, kdy je očekávaná platba – viz váš profil 2. obrázek výš – (pro příklad na 2.obrázku do data 15.3.). Členství se samo v ten datum zruší (u Paypalu je to 5 dní po tomto datu) a následující den si jej můžete aktivovat znovu – pokud máte možnost s jinou platební kartou nebo jinou platební metodou.

Buď počkáte na email o zrušení členství, kde najdete odkaz přímo na stránku Klubu Audiolibrix, nebo sami na tuto stránku přejdete ve vašem účtu – viz obrázek vlevo.
Otevře se vám stránka, kde si zvolíte typ členství a kliknete na Aktivuj klub, dále vyberete platební metodu a po zaplacení máte opět Klub aktivní.

Členství platím převodem

Pokud platíte převodem (trvalým příkazem), znáte svůj variabilní symbol, a chcete opět platit převodem, pak stačí, když v jiné bance pouze zadáte nový trvalý příkaz k datu očekávané platby (datum najdete ve vašem profilu – viz 2. obrázek.).

Pokud své platební údaje neznáte, stačí, když se nám ozvete na support@audiolibrix.com nebo na telefon: (+420) 228 886 515 – po-pá 8-18:00 a my vám vaše platební údaje sdělíme. Po nastavení nového platebního příkazu se platby začnou párovat z nové banky a na vašem Audiolibrix účtu není třeba žádné akce. Vše poběží jako doposud.

Pokud jste doposud platili převodem, ale z jiné banky byste raději chtěli platit kartou nebo Paypalem, přejděte na stránku klubu – viz poslední obrázek a zde klikněte na Zruš členství. Členství poběží do data poslední očekávané platby (je zaplaceno vždy na celý měsíc) a po té se přeruší.

Na email Vám přijde o zrušení informace a zároveň v něm bude i odkaz zpět na stránku Klubu, kde můžete aktivovat členství znovu a vybrat pro placení kartu nebo Paypal. Po té přejdete k placení a po zadání údajů vznikne opakovaná automatická platba.

Přijdu o výhody, kredity, audioknihy nebo věrnostní body, když budu aktivovat členství znovu?

Nepřijdete. Platební operátor GoPay nám neumožňuje změnit způsob platby jinak, než členství přerušit – je to potřeba i když přecházíte třeba z členství Minimus na Maximus. Je to tak z bezpečnostních důvodů – vždy je třeba autorizovat novou platební kartu nebo zvolit jiný platební kanál, aby se platby párovaly správně.

Náš systém s tímto tím pádem počítá a proto o žádné výhody (kredity, audioknihy ani věrnostní body) nepřijdete, členství naváže. Pokud si aktivujete členství v rámci jednoho měsíce, nepřijdete ani o bonus 550 věrnostních bodů za 6 měsíců trvající členství.