Slovo recenze (recenzia) je takové velmi zavazující a tváří se dost odborně. V tomto článku vám však chceme ukázat, že recenzi na audioknihu zvládne napsat každý z vás a ještě za ní dostane 130 věrnostních bodů.

Kde mohu recenzi napsat?

Možnost napsat recenzi naleznete ve své Knihovně. Pod možností hodnotit audioknihu hvězdičkami uvidíte modrý aktivní nápis Napiš recenzi.

Pokud nápis u audioknihy nevidíte (jako u titulu Zoznam hostí – pod hvězdičkami není), znamená to, že už jste ji hodnotili. Každá audiokniha se dá orecenzovat pouze jednou.

Jakmile nápis stisknete, objeví se Vám formulář, který je třeba vyplnit.

  1. do prvního pole vyplňte svoji přezdívku, která bude u vašeho hodnocení vidět.
  2. ve druhém kroku označte počtem hvězdiček, jak se vám audiokniha líbila, čím více hvězdiček, tím lepší dojmy. Hodnotíte celkový dojem, interpretaci a příběh. Za ohodnocení audioknihy hvězdičkami získáte 20 věrnostních bodů.
  3. jako nadpis recenze zvolte něco, co vaši recenzi vystihuje. Ve formuláři je uvedeno i pár příkladů.
  4. do tohoto pole píšete samotnou recenzi – jde o váš vlastní názor na audioknihu. Zde pár bodů, kterých se při psaní můžete držet. Ty tučné je třeba respektovat:
    • popsat zda se vám audiokniha líbila/nelíbila a konkrétně proč
    • jak vám sedl interpret
    • jak se vám líbilo tempo audioknihy
    • co vás na audioknize překvapilo
    • co jste nečekali, co jste naopak očekávali a nebylo tam
    • jak se vám líbily hudební předěly
    • bez vulgarit
    • bez urážlivých či nerespektujících vyjádření o autorovi či jeho díle, ani o narátorovi
    • bez příspěvků diskuzního charakteru
    • bez polemiky nad orientací, rasou, vyznáním, politickými názory ať již postav nebo autorů děl či narátorů
  5. toto pole zaškrtněte, pokud ve své recenzi prozrazujete část děje
  6. zde můžete vybrat štítky, které také audioknihu vystihují. Štítky pomáhají ostatním lépe se v recezích orientovat a nalézt pro ně důležitou informaci.

Pokud jste s recenzí spokojeni, stiskněte na závěr Přidej mé hodnocení.

Recenze schvalujeme ručně a snažíme se, aby z recenzí bylo patrné, že ten, kdo píše recenzi si audioknihu skutečně poslechl a recenzi také sám napsal. Recenze by neměla být podobná anotaci, kterou uvádí u audioknih už vydavatel audioknihy. Rovněž by neměla být příliš podobná či dokonce shodná s jinou recenzí na audioknihu, které jsou již na webu. Neměla by být příliš krátká (méně než cca 4 věty) ani příliš dlouhá (jeden odstavec stačí). Je pro nás důležité, aby recenze měly právě tu osobní přidanou hodnotu, podle které se po té rozhodují i ostatní naši zákazníci k nákupu.

S negativními recenzemi nemáme problém, naopak chápeme, že se nemusí dílo vždy líbit všem. I v případě negativní recenze však trváme na respektujícím slušném vyjádření bez vulgarit a osobních urážlivých útoků vůči dílu či autorovi samotnému.

Za každou schválenou recenzi trvale zakoupené audioknihy v našem eshopu (netýká se audioknih poslouchaných v rámci PLUSu, pořízených za 0,-Kč, darovaných, získaných v soutěži, zakoupených jinde – např.audiokarty, apod.) vám připíšeme 130 věrnostních bodů. Jak věrnostní body uplatníte se dozvíte zde. Více o našem věrnostním systému najdete tady.

Procházet své napsané recenze můžete v sekci Tvůj profil ve sloupci Aktivita účtu: